37. DÖNEMÇALIŞMALARI (devam)


  VI.) KAMUDA ÇALIŞAN MESLEKTAŞLARIN SORUNLARI ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURULMUŞ, ÇEŞİTLİ KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA YAPILAN TOPLANTILARLA ORTAYA KONMUŞTUR.
Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü-Küçükyalı Tesisleri Konferans Salonu'nda yapılan ve oda-üye iletişiminin de gündeme geldiği toplantıda kanun hükmündeki kararnameler tartışıldı ve birçok sorun dile getirildi. İstanbul Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü ve bağlı olan İl Müdürlüğü'nde çalışan meslektaşlarımızın, kurumlarında temsilcilik oluşturmak istemiyle Şubemize başvurmaları üzerine İstanbul Köy Hizmetleri 18. Bölge Müdürlüğü Lokali'nde temsilcilik adayları arasında eğilim yoklaması ve aynı kurumda meslektaşlarla bir toplantı yapıldı.

İller Bankası 1. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantı, Enerji Yapı Yol Sendikası'nın önerisi üzerine, TMMOB'nin İstanbul Birimleri arasında gerçekleşti. Toplantıda; işyerlerinde sendikaların örgütlenme sorunları ve 595 ve 601 Sayılı KHK'ler ve oda-üye ilişkileri gibi konular tartışıldı.

  VII.) ÖNEMLİ MÜHENDİSLİK YAPILARINI KAMUYA VE MESLEKTAŞLARA TANITMAK AMACIYLA TEKNİK GEZİLER ORGANİZE EDİLEREK HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN ÇABA SARFEDİLMİŞTİR
Kalıcı Deprem Konutları: 17 Ağustos Depremi sonrasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca ihale edilen ve teslim tarihleri 25 Kasım 2000 olan Kalıcı Deprem Konutları'nın son durumunu yerinde incelemek üzere düzenlenen teknik gezi, Yalova'da yapımları hızla süren onarım ve güçlendirme işlerinde kaydedilen gelişmeleri inceleme imkanı da sağladı.

Ard-Germe Tanıtımı: Alacalı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılan İzmit'te yapımı süren Türk Pirelli AŞ. Teknik Hizmetler & Servis Bina İnşaatına düzenlenen gezide, Japonya'dan transfer edilen ve Türkiye'de kendileri tarafından uygulanan "Depreme Dayanıklı Çok Katlı Ard-Germeli Bina Yapım Teknolojisi" şantiyede uygulanarak tanıtıldı.

Metro Gezisi: Taksim-Levent hattında hizmet verecek olan metronun hizmete girmesinden hemen önce gerçekleşen gezide, Taksim Tanıtım Merkezi'nde ilgililer tarafından bilgi verildi ve meslektaşlarımıza özel bir sefer yapıldı.

  VIII.) TÜRKİYE'NİN VE TÜRK TOPLUMUNUN SORUNLARINA KAYITSIZ KALINMAMIŞ; ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENEREK VE DESTEKLENEREK, ÖZELLİKLE DOĞAL AFETLER GİBİ ÖNEMLİ KONULARDA, KAMUOYUNUN BİLGİLENDİRİLMESİNE GAYRET GÖSTERİLMİŞTİR.
 17 Ağustos Anma Etkinlikleri: 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 1. yıldönümünde TMMOB İstanbul İKK Afet Komitesi tarafından "17 Ağustos Anma Etkinlikleri" gerçekleştirildi. İlk gün Kadıköy Belediye Salonu"nda basın toplantısı ve deprem fotoğrafları sergi açılışı yapıldı.

Marmara Depremi Sonrası Tespitler ve Uygulamalar: Marmara Depremi ve İstanbul'un Rehabilitasyonu'nun ele alındığı Panel-Forum'da, "Depreme Dayanıklı Tasarım ve Yapım Sorunları" üzerine sunumlar yapıldı.

Fotoğraf Sergisi: Şubemiz, 17 Ağustos Anma Etkinlikleri içinde Kadıköy Belediyesi Sergi Salonu'nda ve Bakırköy Galleria'da bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Sempozyum: İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Avcılar Belediyesi ve Şubemiz işbirliğiyle "Mevcut Yapıların Deprem Yüklerine Karşı Güçlendirilmesi ve Çıkmalı Binalardaki Sorunlar" konulu bir sempozyum düzenlendi. Her kesimden meslektaşlarımızın ilgiyle izlediği sempozyumda onarım-güçlendirme ve çıkmalı binalardaki sorunlar üzerine incelemeler aktarıldı.

İl Afet Merkez Kurulu: Şubemiz, İstanbul Valiliği?nce başlatılan olası İstanbul Depremi'ne karşı hazırlık ve rehabilitasyona yönelik çalışma grubu içerisinde birçok toplantıya katıldı ve İstanbul Valiliği'ne depreme yönelik, İstanbul ilinin özerk bir yönetim olarak çalışmalar yapabilmesi için bir rapor sundu. İstanbul Valiliği'nin merkezi hükümetten yetki alamaması sonucu oluşturduğu "İl Afet Merkez Kurulu"nda Odamız da yer aldı. Şubemiz bu konu ile ilgili toplantılara katılarak, olası İstanbul depremine karşı yapılacak hazırlık ve rehabilitasyon hakkındaki görüşlerini kurul üyelerine aktardı.

  IX.) KİTAP, DERGİ VE FAKS-BÜLTEN GİBİ ÜRETİMLERE GEREKEN ÖZEN GÖSTERİLMİŞ,
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DEKİ ÖNEMLİ MESLEKİ OLAYLAR VE GELİŞMELER, MESLEKTAŞLARA AKTARILMIŞ, MESLEKTAŞLARIN BU GELİŞMELERE MOTİVASYONU SAĞLANMAYA ÇALIŞILMIŞTIR.
 İstanbul Bülten: Şube çalışmalarının periyodik olarak duyurulmasında ve meslektaşlar arasında iletişim kurulmasında önemli bir rol üstlendi. Sektörden haberler ve mühendislik mesleğine yönelik araştırmaların yer aldığı İstanbul Bülten, meslektaşların görüşlerine yer vererek ve meslektaşlar arasında köprü kurarak tartışma atmosferlerine zemin yarattı. İki ayda bir yayınlan İstanbul Bülten, bu dönemde 12 sayı (46-57) yayınlanarak üyelerimize gönderildi.

595 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname üzerine görüşlerin belirtildiği, "Yeni Deprem Yönetmeliği ve İkinci Mertebe Etkileri", "Betonarme binalarda Onarım ve Güçlendirme İlkeleri", "Oynar Başlıklı Deprem Kolonları ile Bina Takviyesi" üzerine inceleme yazılarının yer aldığı, "İstanbul'un Su havzaları, Havzalardaki Yapılaşma ve Artan Nüfus" ve "Depreme Dayanıklı Yapı Üretimi İçin Gerekli Düzenlemeler ve İstanbul'daki Konut Türü Yapıların Rehabilitasyonuna Yönelik Bazı Öneriler" gibi konu başlıkları ile zenginleştirilen 47-48 sayılarımız tek baskı çıkarak meslektaşlarımıza sunuldu. 

50. sayımızda "Zorunlu Deprem Sigortası", "Kalıcı Deprem Konutları", "Onarımın Dünü Bugünü", "Kamu Sektöründe Çalışan Mühendislerin Sorunları ve Ücret Politikaları" işlendi.

52. sayımızda, "İstanbul'da Binalar İçin Deprem Riski ve Risk Azaltımına Yönelik Somut Bir Öneri" ve "Deprem Zararlarının Azaltılmasında Risk Yönetimi" konuları meslektaşlarımız ve diğer meslek gruplarının ilgi ve beğenisini kazandı.

53. sayımızda, Şubemizin düzenlemiş olduğu "Ekonomik Kriz ve İnşaat Sektörüne Etkileri" ve "Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı" üzerine yapılan panel ve toplantıların özeti, ayrıca "Deprem Sonrası Yapılan Çalışmalar" üzerine yapılan röportajlar sunuldu.

54. sayımız "Ulaştırma Kongresi" ve "Kentiçi Ulaşım Sempozyumu ve Ulaştırma Sorunları" üzerine bir inceleme ile "Ulaştırma" konulu bir bülten olarak oluşturuldu.

Sayı 55 (Deprem Özel Sayısı), depremin yıldönümü olması sebebiyle sayfa adedi arttırılarak daha kapsamlı bir bülten olarak çıkarıldı. "İstanbul'da Tarihi Yapılar ve Deprem Riski", "Donatı Korozyonuna Karşı C30", "İstanbul Otoyol Köprü ve Viyadüklerinin Deprem Performanslarının Değerlendirilmesi" gibi bilim adamlarımızın inceleme ve araştırmalarına yer verilirken "Yapılarda Onarım ve Güçlendirme" konusunda meslektaşların görüşlerine geniş olarak yer verildi. 17 Ağustos'ta Gölcük'te yapılan yıkıntı altında kalma, kurtulma ve yaralanmalara ilişkin istatistiksel bir çalışmanın da yer aldığı sayımız kamuoyu tarafından da takdirle karşılandı.

Renkli baskıya geçmesiyle meslektaşlarımızın beğenisini kazanan İstanbul Bülten, her sayı 7000 adet basılarak, üyelerimize, Türkiye'deki tüm İMO şubelerine, üniversitelere, diğer meslek odalarına, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara ve basına ulaştırıldı.

Türkiye Mühendislik Haberleri (TMH): Sürekli yayınlar arasında yer alan ve Genel Merkezimiz tarafından iki ayda bir yayınlanan TMH, bu dönemde de şubemiz aracılığı ile üyelerimize ulaştırıldı.

Kitaplar: İkinci İstanbul ve Deprem Sempozyumu Kitabı, 4. Ulaştırma Kongresi Tartışmalar Kitabı, 5. Ulaştırma Kongresi Bildiriler Kitabı, Yaşadıkça Öğrenmek, Karl TERZAGHI?nin Hayatı (Kemal ÖZÜDOĞRU), Yapı Hasarları ve Onarım İlkeleri (Prof. Dr. Müh. M. Süheyl AKMAN) gibi kitaplar bu dönemde yayınlandı. Şubemiz bünyesinde yapılan panel, konferans, söyleşi (Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı Paneli, 11-16 Aralık 2001 İnşaat Mühendisliği Hafta Etkinlikleri ve Ekonomik Kriz ve İnşaat Sektörüne Etkileri Paneli) tartışmalara katılan konuşmacıların anlattığı konular ve verdikleri mesajlar belgelenmesi amacıyla derlenerek kitap haline getirildi. Afet Yönetmeliği de bu dönem İstanbul Şube yayını olarak yayınlandı.

Faks-Bülten: Etkinlikleri duyurmak amacıyla hazırlanan Faks-Bülten, faks numarası kaydı olan üyelerimiz, basın, kurum ve kuruluşları olmak üzere toplam 2750 yere ulaştırıldı.

Ajanda: İçinde mesleki bilgilere yer verilen ve meslektaşlarımızın el kitabı olarak benimsediği 2001 ve 2002 şube ajandalarımız hazırlanarak, meslektaşlarımıza sunuldu.

  X.) TEKNOLOJİ ÜRETİMİ DAİMA DESTEKLENMİŞ VE İLETİŞİMDE TEKNOLOJİNİN ÖNEMLİ KOLAYLIKLARINDAN BİRİ OLAN İNTERNET ARACILIĞI İLE ÜYE-ŞUBE İLİŞKİLERİNDE ETKİLİ YÖNTEMLERE BAŞVURULMUŞ VE HAYATA GEÇİRİLMESİNE ÇALIŞILMIŞTIR.
İnternetteki mevcut web sayfamız, şube içinde hazırlanarak, her türlü etkinlik üyelerimize anında ulaştırıldı. Web sayfamızda iş ve eleman arayanlara olanak sağlamak amaçlı bir bölüm oluşturuldu ve üyelerimizin adreslerindeki değişiklikleri internet ortamında ulaştırabilmesine olanak sağlandı. Şube faaliyetlerinin en iyi noktaya getirmek amacını hedefleyen anket bölümleri oldukça ilgi gördü. Bir çok konuda zenginleştirilen web sayfamız sık sık yenilenerek, üyelerimizin beğenisine sunuldu. Ayrıca elektronik posta, üyelerimizin bize, bizim üyelerimize ulaşmamızda kolaylık sağladı.

Şubemizin faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla Lotus-Notes Programı'na geçildi. Bu sayede standart bilgi kayıt işlemi gerektiren üye, büro tescil, adres bilgileri, merkez ve temsilciliklerde yerinde yapılması ve günlük paylaşılması nedeniyle bilgi yenileme işlemleri kolaylaştırıldı. 

  XI.) MERKEZ - ŞUBE İLİŞKİLERİNE ÖZEN GÖSTERİLMİŞ, ÖRGÜTSEL İLİŞKİLERİN SAĞLIKLI YÜRÜTÜLMESİ İÇİN GEREKEN ÇABA SARFEDİLMİŞTİR.
Şube Yönetim Kurulumuz, örgüt-üye sorunlarının giderilmesi ve merkez-şube ilişkilerinin sağlıklı yürütülmesi için, İMO Genel Merkez Yönetim Kurulu?nun belirlemiş olduğu şubelerarası ortak toplantı, şubeler yürütme kurulları toplantısı, şube saymanları ile yapılan toplantı ve en son şube başkanları ile yapılan toplantılara katılarak bu konudaki duyarlılığını gösterdi. 595 ve 601 sayılı KHK'ler üzerine yapılan toplantılarda, Şube Yönetim Kurulumuz tarafından kararnamelere ilişkin görüşler aktarıldı ve yazılı olarak da iletildi. 
  XII.) FARKLI ODALAR VE ÖRGÜTLERLE ETKİN KOORDİNASYON SAĞLANMASINA ÇALIŞILMIŞ, BU KONUDA ORTAK PROJELERE İMZA ATILMASI VE DESTEK VERİLMESİ KONUSUNDA DUYARLI DAVRANILMIŞTIR.
 İl Koordinasyon Kurulu (İKK);

Marmara Depremi ve Erken Uyarı Sorunları: 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi?nin ardından TMMOB'ye bağlı odalar çeşitli çalışmalar başlattılar. 2000 yılının Nisan ayında İKK bünyesinde depreme ilişkin çalışmaların, meslek disiplinlerinin ortak çalışmasıyla değerlendirilmesi için Afet Komitesi kuruldu. Meslektaşların afet konusunda bilgilendirilmesi, afet bölgelerindeki gelişmelerin izlenmesi, İstanbul'da yapılan afet öncesi çalışmalar konusunda kamuoyuna bilgi aktarılması konusunda alınan kararlar sonucunda "Marmara Depremi ve Erken Uyarı Sorunları" konulu panel gerçekleştirildi.

Deprem Fotoğrafları Sergisi: Depremin birinci yıldönümü etkinliklerinde, basın açıklaması ve "Deprem Fotoğrafları Sergisi" gerçekleştirildi.

Cezaevi Gerçeği ve Son Tartışmalar: İKK, cezaevlerinde yaşanan sorunlar ve F Tipi cezaevlerinin kamuoyuna, basına, baro ve meslek kuruluşlarına tanıtımı sırasında, gelişmeleri izleyerek, konuyla ilgili hukuki, insani ve fiziki mekan değerlendirmelerinin yapıldığı, F Tipi cezaevlerini teknik yönleriyle tanıtan bir rapor hazırladı. TMMOB üyelerine yönelik "Cezaevi Gerçeği ve Son Tartışmalar" konulu seminer verildi.

Politeknik: TMMOB'nin ve odaların çalışmalarının kamuoyuna daha yaygın, daha etkin ulaştırılması amacıyla Yön FM'de perşembe günleri politeknik adlı program yayına girdi. Şubemizin de görev aldığı, dört odanın dönüşümlü olarak hazırladığı program, çeşitli konuların kamuoyuna yansıtılmasında etkin rol oynadı.

İstanbul Kentiçi Ulaşım Sempozyumu: TMMOB'a bağlı odaların Merkez ve İstanbul Şubeleri'yle İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Sempozyumda, İstanbul'un ulaşım sorunlarına değinildi ve çözümler araştırıldı. Görüşlerin yazılı ve görsel medyaya, meslektaşlara ve İstanbul kentiçi ulaşımında etkili bütün kurumlara ve yetkililere iletilmek üzere "Sempozyum Sonuç Bildirgesi" hazırlandı.

Protokol: Sofya'da, Bulgaristan Cumhuriyeti Ulaştırma Bilim Teknik Birliği ile TMMOB heyetleri arasında, Uluslararası altyapıları ile entegrasyonu sağlamak üzere her iki ülkenin, ulaştırma altyapılarının geliştirilmesinde öncelikli projeleri ve 2001 yılında ulaştırma sahasında her iki birliğin somut işbirliği çalışmaları görüşülerek protokol imzalandı. Görüşmeler Şubemiz aracılığı ile yürütüldü.

Diğer: 2000 yılında, Mühendislik-Mimarlık Haftası'nda, basın toplantısı ve "Ücretli ya da İşsiz Mühendis ve Mimarların Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantı yapılırken bir de Dayanışma Yemeği düzenlendi. 2001'de kutlanan bu haftada yine basın açıklamaları yapıldı. Meslek odalarının tanıtımına yönelik standlar açıldı ve TMMOB Sanayi Kongresi 2001 kapsamında, "Sanayi Kongresine Doğru" adlı panel gerçekleşti.

Yunanistan Teknik Odası Trakya Şubesi?nin organizasyonuyla 42 Yunanlı mühendis ve mimarın İKK ziyaretleri, Mimarlar Odası'da kendilerine bir brifingle verildi, Dolmabahçe Sarayı restorasyon çalışmaları izlendi, teknik geziler yapıldı.

Bu dönem 54. sayıdan itibaren yeni formatı ile yayın hayatına devam eden ÖLÇÜ, hem oda kurullarına belirlenmiş düşüncelerini kendi üyelerine ve başka disiplinlere aktardığı platformu sunarken, hem de tek tek çalışmalarını ve düşüncelerini ifade etmek isteyen uzmanlara ve meslektaşlara sayfalarını açık tuttu.

Kuruluşundan bu yana bir dizi eylem gerçekleştiren Emek Platformu?nun dönem sözcülüğünü 2001 yılı başından itibaren üstlenen TMMOB, İstanbul birimleri arasında toplantı yaparak bir eylem programı hazırladı.

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (İMOK);

"İstanbul'un İçme Suyu ve Su Havzaları? konusunda rapor hazırlanarak basın toplantısı ile basına ve kamuoyuna duyuruldu.

"Barajlar ve Tarihi Miras İzleme Kurulu" adıyla STK İzleme Kurulu oluşturuldu. Şubemizin de katıldığı bir dizi toplantı sonucunda ?Zeugma? ve ülkemizde benzer tehdit altında bulunan bölgeler (Fırtına-Yortanlı-Munzur-Çoruh-Çine-Birecik-Kargamış-Hasankeyf) değerlendirildi. Tarihsel birikime ve uygarlık değerlerine duyarlı ulusal ve uluslararası birçok kesimin, kamuoyunun dikkatini, barajlar ve kültürel miras konusuna çekmek amacıyla bir sonuç bildirgesi hazırlandı.

  XIII.) KURUM, KURULUŞ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLERE KATILIM ÖNEMSENMİŞ, BİRLİKTELİĞİN GELİŞTİRİLMESİNDE GEREKEN ÖZEN GÖSTERİLMİŞTİR.
Yıllardan beri İstanbul'da olabilecek olan depreme karşı kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışan Şubemiz, yaşanan son depremlerden sonra bu konuda bir çok etkinlik düzenlediği gibi diğer kurum ve kuruluşların düzenlediği etkinliklere de katkı koydu.

- Ardeşenliler Derneği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen, "Deprem Öncesi ve Sonrası Paneli" - Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen "Yapılarda Denetim ve Mesleki Yeterlilik" konulu açık oturum, - Ormanlara, hastanelere, işyerlerine ve çevreye sahip çıkmak için mücadele yürüten Beykoz Girişimi tarafından düzenlenen "Depremde İnsan ve Beykoz" konulu panel, - İstanbul Ticaret Odası'nın 17 Şubat 2000 tarihinde gerçekleştirdiği "Marmara Depremi Sonrasında İnşaat Kesiminin İmaj ve Mevzuat Sorunları" adlı panel, - Küçükçekmece Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen "Deprem" konulu panel, - Türkiye Prefabrik Birliği tarafından düzenlenen "Deprem ve Prefabrikasyon Sempozyumu", - TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi/Rooftops Kanada/Sürdürülebilir Kentler Uluslararası Merkezi?nin işbirliği ile düzenlenen Atölye Çalışması,

bu dönem içinde yer aldığımız toplantılardan bazılarıdır.

  XIV.) EVRENSEL VE İNSANİ DEĞERLER DAİMA ÖNEMSENMİŞ, TOPLUMSAL SORUNLARIN İRDELENMESİNDE DAYATMADAN UZAK SOMUT ÇÖZÜMLER ÜRETİLMEYE ÇALIŞILMIŞ, BASIN AÇIKLAMALARI YAPILARAK GEREKLİ YERLERE ULAŞMASI SAĞLANMIŞTIR.
İKK Bünyesinde;

"17 Ağustos Körfez Depremi Değerlendirmesi", "3. Köprü Ulaşım Sorununun Çözümü Değil Kaynağıdır", İMOK bünyesinde; "NATO'nun Yugoslavya'ya Yönelik Saldırıları" "Kamu Çalışanlarına Uygulanan Ücret Artışı" gibi basın toplantıları ve basın bildirileri sunuldu. Şubemiz bünyesinde; "Kaçak Yapıların Affına Yönelik" "Metro Yapımı Sırasında Aksaray'da Çöken Pansiyon Binası" "Taksim-Şişli Arasında Yapılan Yol ve Güzergah Düzenlemesi'ni konu alan basın açıklamaları yapılarak toplumsal sorunlara değinildi.

  XV.) KENT, KENTLİ VE MESLEĞİMİZ İÇİN BİR ÇOK KONUDA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURULARAK BU YÖNDE OLUMLU ADIMLAR ATILMIŞTIR.
"İçme ve Kullanma Suyu Temin Edilen ve Edilecek Olan Yüzeysel Su Kaynaklarının Kirlenmeye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik'in bazı maddelerinin iptali istemi ile İSKİ Genel Müdürlüğü'ne karşı, yönetmeliğin öngördüğü yapılaşma şartlarının kamu menfaatlerini bir kenara atıp bazı bireysel menfaatleri koruduğu düşüncesiyle açılan davamız, İSKİ'nin ilerdeki günlerde kirlenmeyi önleyici tedbirler alacağı, ayrıca her bir havza için uygun ve özgün yönetmelikler çıkaracağı savunmalarına dayanarak reddedildi, fakat Danıştay, yönetmeliğin kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle iptali gerekeceğini beyanla İdare Mahkemesi kararını bozdu. Bu karara karşı İSKİ tarafından karar düzeltilmesi yoluna gidildi. Dava devam etmekte.

26.2.1998 onaylı 1/5000 ve 1/10000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliklerinin iptali isteminde bulunuldu ve ilk davada nazım ve uygulama imar planı değişikliklerinin iptaline karar verildi. Bu karara karşı hile için açılan ikinci davada ise keşif yapıldı. Meslek mensuplarının büroları ile ilgili olarak bazı belediyelerce istenen fakat yasal dayanağı bulunmayan İşyeri Açma İzni Harcı uygulaması ile ilgili olarak araştırma yapılarak girişimlerde bulunuldu.

"Türkiye Hakem ve Bilirkişi Odaları Kanun Tasarısı" ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Hukuk danışmanımız, üyelerimizin hukuksal sorunlarının çözümünde yardımcı olmak üzere hizmet verdi. 

  XVI.) YAŞAM VE YAPI KALİTESİ HER ZAMAN ÖN PLANDA TUTULMUŞ, 1992 YILINDA KURULMUŞ OLAN BETON ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME LABORATUVARI ARACILIĞI İLE BETON KALİTESİNİN ARTIRILMASINDA ÖNEMLİ GELİŞMELERE İMZA ATILMIŞTIR.
1992 yılından beri faaliyette olan laboratuvarımız meslektaşlarımıza hizmet vermeye devam etti. Laboratuvarımız, eldeki verileri değerlendirerek beton sektörü ile inşaat mühendisliği camiasına çeşitli bilimsel makaleler sunarak ve İstanbul'daki betonarme betonlarının mevcut durumunu aktararak, beton kalitesinin yükseltilmesi çabalarını her geçen gün fazlalaştırdı ve bu doğrultuda ikinci laboratuvarını da hizmete sundu. 2000 yılı başında laboratuvara araç alınarak, İstanbul içi ve civarındaki her yere daha çabuk ulaşılmasına olanak sağlandı ve iş programları aksatılmadan ve zamanında gerçekleştirildi.

  Bülten Index sayfası   | Sonraki Sayfa